מורשת ספרותית

"מצפים מהאומן להתחיל דברים", כתב ל. רון האברד בתחילת התחרות שלו, "האומן מפיח את רוח החיים בתרבות". למרות שהוא דיבר על הסופרים העתידיים, הסנטימנטים האלה עצמם בהחלט חלו עליו. היום יש כשלוש מאות מיליון ספרי סיפורת וספרי עיון של ל. רון האברד בתפוצה. ועם דורות חדשים שמגלים את עבודותיו, המספר הזה רק ימשיך ויגדל. אבל כך או כך, החותם כבר הוטבע. כפי שהפרופסור לאנגלית ולשפות זרות סטפן ו' ויילי הכריז, "ללא ספק, ל. רון האברד הוא אחד הסופרים הפוריים והמשפיעים ביותר במאה העשרים".

כראיה לכך, המאגר המלא של עבודותיו זכה בפרסים מארגונים ספרותיים כמו הפדרציה הלאומית לתרבות צרפת, האקדמיה הצרפתית לאומנויות, הוועדה ליוקרה באירופה ואות הצטיינות מאגודת הסופרים של האו"ם. כהכרה במורשת הספרותית של ל. רון האברד, ישנו גם 'פרס צ'רלי' ממועצת האומנויות של הוליווד, שלמעשה ציין את הפתיחה הרשמית של קטגוריית פרסים חדשה לגמרי כדי לתת הכרה למה ש-'סופרי העתיד' עושה עבור ספרות דמיון באופן כללי. כראיה נוספת לשיעור קומתו הספרותי של מר האברד, ישנו קהל הקוראים העצום והמגוון שלו – מכל פינה אפשרית של החברה, פשוטו כמשמעו, מכמעט מאה עמים שונים ובכל שפה עיקרית בעולם. לבסוף, וכעדות למה שיתרחש בעתיד, קיימות מכללות ואוניברסיטאות רבות שבהן סטודנטים לומדים את עבודתו ולכן שואפים, כפי שהוא עצמו אמר פעם בלהיטות:

"לכתוב, לכתוב, ולאחר מכן לכתוב עוד קצת. ולעולם לא לאפשר לעייפות, לחוסר זמן, לרעש או לכל דבר אחר לגרום לי לסטות מהמסלול." 

לקבלת המידע המלא על המורשת הספרותית של מר האברד, ראה את הכרכים בסדרת ל. רון האברד, 'סופר: עיצוב הסיפורת העממית'; 'תכתובת ספרותית: מכתבים ויומני מסע' ו-'משורר/תמלילן: האסתטיקה של אומנות השירה'.